free counters
Светът ни не е това което учим в учебниците и това на което сме научени от научнопопулярните филми. Светът е пълен с изненади и тайни които науката незнае или не можем да обясни и отрича. Нима някой мисли че всичко е толкова линейно и просто и че НЛО, духове и странните криптиди са просто измислица или легенда? Хора, помислете и погледнете на света с други очи! В този сайт екипа ще се постараем да преобърнем светогледа ви надолу с главата.
Дяволът от Джърси
Джърсийския дявол или както още го наричат демона (дявола) от Лийдс е мистично същество (криптид) наблюдаван за първи път в Ню Джърси през 1735 и в последствие забелязван в Лийдс.

Джърсийският демон е наблюдаван както в Ню Джърси, САЩ, така и в Лийдс и още няколко града във Великобритания. През 1840 дяволът е обвинен за няколко убийства на животни. Подобни атаки са докладвани и през 1841 г., като тогава са били придружени от странни песни и нечовешки крясъци.

Източник:
Милоу, Майк, "Трайното царуване на Джърсийския дявол" Бюлетинът (Филаделфия), 30 октомври 2008
Домовой
Домовой (Домовой, Домник, Дед, Стопан) в славянската митология е дух на починал родоначалник или праотец на семейството. Вярвало се, че той е бил толкова привързан към дома и наследниците си приживе, че след смъртта си е останал да обитава родовата истба, да бди и да се грижи за бъдните поколения. Основна негова грижа е поддържането на семейния огън, поради което обитава огнището или пещта, печката.
Убиецът на слонове
Емела Нтоука е легендарно създание от африканския фолклор. Емела Нтоука е известен сред бушменския фолклор като те го наричат "убиеца на слонове". На други езици Емела Нтоука е известен като Aseka-moke, Njago-gunda, Ngamba-namae, Chipekwe или Irizima.

Алмас
В Монголия тези "диви хора" са познати от XVIII век. От този период датира и един ръкопис по естествена история, в който са описани всякакви реално съществуващи животни и в него има описание на Алмас. Вътре е описано също, че месото от Алмас е полезно и лековито, което подсказва, че местните монголци не са приемали Алмас, като човешко същество. За лечебните свойства на месото пишат и тибетските монаси.
Дивият родопски човек
Историята започва с един мъж, който идва в редакцията на списание "Космос" в средата на 80-те и носи впечатляващите кадри. На тях се виждат 8 стъпки, подредени една пред друга. Следите не са нито мечи, нито човешки. И редакторите решават да ги дадат на учените от Института по криминалистика.

Какво е учудването на журналистите, когато стъпките се връщат заедно с експертиза, в която пише, че е напълно реално да става дума за реликтов хоминоид или с други думи българско йети. Всичко обаче завършва с изречението, че снимките ще заминат за допълнително изследване в СССР.

Историята потъва, за да се върне 25 години по-късно, когато д-р Славчев публикува кратка информация в малък вестник. С него се свързва и друг мъж, който разказва, че е видял загадъчно, космато същество. И когато решил да го сподели с местни хора от Родопите, те го приели за нещо нормално, тъй като едва ли не всеки от тях бил виждал мистериозното създание.

Още по-интересно става, ако се заровим в народните песни. Оказва се, че в Родопите отдавна се пее за "мечия човек от темното усое".   
Йети
За родно място на Йети се смятат Хималаите — в района около ледниковото езеро Цо Ролпа между Еверест и Катманду. Много пътешественици и алпинисти твърдят, че са виждали или самото маймуноподобно същество, или неговите стъпки. Някои от тях заявяват, че са чували странни пронизителни крясъци.
Мокеле-Мбембе
Мокеле-Мбембе е същество от легендите и фолклора на народите от долината на Конго.[1]  Името му на езика на местните означава „този който спира реките”. В местния фолклора Мокеле-мбембе е описван както като живо същество така и като дух, който се разхождал вечер край реките.
Copiright © 2009 --- EbOlA --- All Rights Reserved.